top of page

Bestuursleden

Jacques.jpg

Jacques Engels

Voorzitter

Jacques Engels uit Wanssum, jarenlang Filmkring abonnee en sinds 2003 in het FK bestuur, sinds 2014 als voorzitter, omdat ik na mijn actieve loopbaan als leraar nu mijn interesse in films meer tijd kan geven. Mijn voorkeur gaat uit naar een film met een meeslepend, wat tegendraads verhaal en mooie innovatieve beelden, zoals bij Terence Malick (Tree of Life) en Michael Haneke.  En ik ben een fan van Penelope Cruz !

file-9_edited.jpg

Eveline van de Venn

Penningmeester

Geboren en getogen in Well maar sinds 10 jaar woonachtig in Venray. Na een opleiding as docent Engels toch in het bedrijfsleven terecht gekomen als Business Analist. Een verblijf van bijna 3 jaar in het zuiden van Frankrijk heeft ervoor gezorgd dat er een kleine voorkeur voor de franstalige film is onstaan. Een grote liefde voor Amerika resulteerd in een focus op de Amerikaanse indie filmwereld zoals gepresenteerd tijdens het Sundance film festival en SXSW. Een paar favoriete films zijn: Nocturnal Animals, Il y a longtemps que je t'aime, El Secreto De Sus Ojos , Walk the Line, The English Patient, Magnolia

thumbnail_image003.jpg

Antoinet Dokter

Secretaris

Geboren in Utrecht, maar woon al vanaf mijn 12e in Venray.In mijn jeugdjaren keek ik voornamelijk films met veel actie en spanning. Maar met het vorderen van de leeftijd, vorderde ook mijn smaak op het gebied van films. Door het aanschaffen van een filmkringkaart zo’n 8 jaar geleden is er een totaal andere wereld voor mij open gegaan.Wat geniet ik elke keer weer, om een kijkje te kunnen kijken in het leven van een ander. De mens die centraal staat, soms rauwe confronterende films waar taboes doorbroken worden.  Maar soms ook mooie ontroerende kleine films.Hoe geweldig is het om d.m.v. film meer inzicht te krijgen in de diversiteit van  culturen, karakters en zienswijze.

Kortom films die stof tot nadenken geven, inspireren of gewoon mooi zijn

thumbnail_Image-16.png.jpeg

Martien Jeuken

Bestuurslid

Mijn naam is Martien Jeuken, bestuurslid sinds 2014.

Ik bekijk veel films om te kijken of ze geschikt zijn voor de Filmkring. Een film moet mij inspireren en tot nadenken aanzetten. Mijn interesse gaat vooral uit naar films waarin het klein persoonlijk drama centraal staat. De ongepolijste film ‘Wild Rose’ is daar een voorbeeld van.

Erik_JPG.jpg

Erik van Maarschalkerwaard

Bestuurslid

Woont en werkt als architectonisch vormgever/ beeldend kunstenaar in Tienray (Horst aan de Maas). Gaat tijdens z’n middelbareschooltijd al naar films van de filmkring en is sinds 2016 bestuurslid. Kijkt met speciale interesse naar hoe een film is vormgegeven in setting, beelden en tijd; bewonderd een film als Playtime van Jacques Tati uit een nog analoog filmtijdperk. Maar ook de Back tot he Future films van Robert Zemeckis vallen in de smaak. Een van de favoriete filmkringfilms van de laatste jaren: The Grand Budapest Hotel.

334550_105125392932070_36884779_o_edited

Robert-Frank Heijnen

Bestuurslid

Woonachtig in Steyl (gemeente Venlo) en toch bestuurslid bij de Filmkring Venray. Hoe kan dat? Bijna vijftig jaar geleden stonden mijn ouders op camping Vlakwater en werd Venray mijn tweede thuis. Ik ben werkzaam in het onderwijs voor Kentalis en Stichting leerKRACHT. Film kijken is voor mij ontspannend én maakt me nieuwsgierig naar de bedoeling van de regisseur. Jan Salden, docent aan de filmacademie, stelde in zijn cursus 'Anders naar film kijken' altijd de vraag: 'Wat wil de regisseur ons nu eigenlijk vertellen?'.Op zoek dus naar de boodschap van de regisseur. In films van enkele van mijn favoriete regisseurs, o.a. Martin Scorsese en de gebroeders Coen, zorgt deze vraag voor een extra dimensie.Ik hoop dat onze filmselectie voor de Filmkring jullie uitnodigt tot het stellen van vragen maar vooral veel kijkplezier oplevert!

bottom of page