top of page

The invisible life of Euridice Gusmao

Regie: Karim Aïnouz | Cast: Carol Duarte (Eurídice), Julia Stockler (Guida), Flávia Gusmão (Ana), António Fonseca (Manoel), Nikolas Antunes (Yorgos), Maria Manoella (Zélia), Gregório Duvivier (Antenor), e.a.| Speelduur: 139 minuten | Jaar: 2019

 

Zonder nou meteen in generalisaties te vervallen: Zuid-Amerikanen houden wel van een beetje melodrama. Spil hierbij is vaak de familieband die naast een boel liefde ook veel ellende kan opleveren. De Braziliaanse zussen Eurídice en Guida Gusmão zijn elkaars tegenpolen, maar kunnen tegelijkertijd niet zonder elkaar. En dat is nu precies het lot dat voor hen in het verschiet ligt: een groot deel van hun leven moeten ze het zonder elkaar stellen. 

 

De meiden wonen samen met hun ouders in het Rio de Janeiro van de jaren vijftig. Het bakkersgezin heeft het relatief goed. Eurídice is een getalenteerd pianiste en zou het liefst naar het conservatorium in het verre Wenen willen. Guida is een stuk minder gedisciplineerd en bovendien flink losbandig. Ze weet dan ook de toorn van met name haar vader op te roepen als ze een Griekse zeeman aan de haak slaat. Ze vertrekt met haar nieuwe lief op de boot naar Europa.

invisible_02_edited_edited.png
bottom of page